Créme brûlée fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- csipet só
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 4 ek cukor
Máz:
- 300 g cukor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy ek cukrot teszünk bele és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, cukorral, a tojások sárgájával és a felfuttatott élesztős tejjel, majd folyamatos eldolgozás mellett hozzáadagoljuk a folyós, de nem forró margarint. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
Meleg helyen, letakarva 1 órán át kelesztjük.
Lisztezett deszkán a tésztát jól átgyúrjuk, kb 4 cm vastagra nyújtjuk és tenyérbelső méretű szaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. Nekem 8 db lett. Miután kiszaggattuk a köröket, letakarva még pár percig kelni hagyjuk.
A krémhez a pudingport elkeverjük a két féle cukorral, pár kanál tejjel, majd hozzáadjuk a tej többi részét és folyamatos keverés mellett, lassú tűzön nagyon sűrű krémet főzünk belőle.
Bő olajat hevítünk, majd közepes lángon hármasával megsütjük benne a fánkokat. Először az egyik felüket egy percig, fedő alatt, majd a másik felüket ugyanígy. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk kissé hűlni.
A krémet hegyes végű habzsákba töltjük, megbökjük vele a fánkok szalagját és ezen át megtöltjük a fánkokat. Ami kibuggyan, egyszerűen töröljük le. Szúrt felével felfele döntsük őket egymásnak.
Egy sütőrácsot a mosogató fölé helyezünk. A cukrot kis lábasban felhevítjük, karamellizáljuk, majd a legalacsonyabb lángra állítjuk. A fánkok egyik oldalát belemártjuk és a csupasz felükkel lefele rács felett hagyjuk őket megszilárdulni. Amíg megszilárdulnak, lehúzzuk a tűzről a karamellt is.
Amikor már megszilárdultak, visszatesszük a tűzre a karamellt és most a csupasz felüket mártjuk bele és a megszilárdult felükkel tesszük a rácsra.
Amikor a másik felük is megszilárdult és kihűlt, fogyaszthatjuk őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »