Créme brûlée fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- csipet só
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 4 ek cukor
Máz:
- 300 g cukor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy ek cukrot teszünk bele és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, cukorral, a tojások sárgájával és a felfuttatott élesztős tejjel, majd folyamatos eldolgozás mellett hozzáadagoljuk a folyós, de nem forró margarint. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
Meleg helyen, letakarva 1 órán át kelesztjük.
Lisztezett deszkán a tésztát jól átgyúrjuk, kb 4 cm vastagra nyújtjuk és tenyérbelső méretű szaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. Nekem 8 db lett. Miután kiszaggattuk a köröket, letakarva még pár percig kelni hagyjuk.
A krémhez a pudingport elkeverjük a két féle cukorral, pár kanál tejjel, majd hozzáadjuk a tej többi részét és folyamatos keverés mellett, lassú tűzön nagyon sűrű krémet főzünk belőle.
Bő olajat hevítünk, majd közepes lángon hármasával megsütjük benne a fánkokat. Először az egyik felüket egy percig, fedő alatt, majd a másik felüket ugyanígy. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk kissé hűlni.
A krémet hegyes végű habzsákba töltjük, megbökjük vele a fánkok szalagját és ezen át megtöltjük a fánkokat. Ami kibuggyan, egyszerűen töröljük le. Szúrt felével felfele döntsük őket egymásnak.
Egy sütőrácsot a mosogató fölé helyezünk. A cukrot kis lábasban felhevítjük, karamellizáljuk, majd a legalacsonyabb lángra állítjuk. A fánkok egyik oldalát belemártjuk és a csupasz felükkel lefele rács felett hagyjuk őket megszilárdulni. Amíg megszilárdulnak, lehúzzuk a tűzről a karamellt is.
Amikor már megszilárdultak, visszatesszük a tűzre a karamellt és most a csupasz felüket mártjuk bele és a megszilárdult felükkel tesszük a rácsra.
Amikor a másik felük is megszilárdult és kihűlt, fogyaszthatjuk őket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »