Créme brûlée fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- csipet só
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 4 ek cukor
Máz:
- 300 g cukor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy ek cukrot teszünk bele és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, cukorral, a tojások sárgájával és a felfuttatott élesztős tejjel, majd folyamatos eldolgozás mellett hozzáadagoljuk a folyós, de nem forró margarint. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
Meleg helyen, letakarva 1 órán át kelesztjük.
Lisztezett deszkán a tésztát jól átgyúrjuk, kb 4 cm vastagra nyújtjuk és tenyérbelső méretű szaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. Nekem 8 db lett. Miután kiszaggattuk a köröket, letakarva még pár percig kelni hagyjuk.
A krémhez a pudingport elkeverjük a két féle cukorral, pár kanál tejjel, majd hozzáadjuk a tej többi részét és folyamatos keverés mellett, lassú tűzön nagyon sűrű krémet főzünk belőle.
Bő olajat hevítünk, majd közepes lángon hármasával megsütjük benne a fánkokat. Először az egyik felüket egy percig, fedő alatt, majd a másik felüket ugyanígy. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk kissé hűlni.
A krémet hegyes végű habzsákba töltjük, megbökjük vele a fánkok szalagját és ezen át megtöltjük a fánkokat. Ami kibuggyan, egyszerűen töröljük le. Szúrt felével felfele döntsük őket egymásnak.
Egy sütőrácsot a mosogató fölé helyezünk. A cukrot kis lábasban felhevítjük, karamellizáljuk, majd a legalacsonyabb lángra állítjuk. A fánkok egyik oldalát belemártjuk és a csupasz felükkel lefele rács felett hagyjuk őket megszilárdulni. Amíg megszilárdulnak, lehúzzuk a tűzről a karamellt is.
Amikor már megszilárdultak, visszatesszük a tűzre a karamellt és most a csupasz felüket mártjuk bele és a megszilárdult felükkel tesszük a rácsra.
Amikor a másik felük is megszilárdult és kihűlt, fogyaszthatjuk őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »