Copabanana piskótagolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 golyóhoz:
- 150 g piskótalap (nem babapiskóta!)
- 1 doboz mangókonzerv
- 1 doboz ananászkonzervből kb az 1/4 rész gyümölcs és 125 ml a levéből
- 1 banán
- 10 g kukoricakeményítő
- 200 ml habtejszín
Elkészítése:
A piskótát egy keverőtálba morzsoljuk vagy apró kovkákra vágjuk.
Az ananászlevet elkeverjük a keményítővel, majd egy lábasban, közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, majd az apróra vágott ananásszal együtt, kanalanként hozzákeverjük a piskótához. Jól összedolgozzuk.
A banánt vastagabb karikákra szeleteljük.
Lecsippentünk egy darabkát a tésztából. A közepére helyezünk 1 szelet banánt és beburkoljuk, majd gombóccá formáljuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd egy-két kanállal a piskótagolyóra halmozunk belőle.
Kockára vágott mangóval díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »