Copabanana piskótagolyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 golyóhoz:
- 150 g piskótalap (nem babapiskóta!)
- 1 doboz mangókonzerv
- 1 doboz ananászkonzervből kb az 1/4 rész gyümölcs és 125 ml a levéből
- 1 banán
- 10 g kukoricakeményítő
- 200 ml habtejszín
Elkészítése:
A piskótát egy keverőtálba morzsoljuk vagy apró kovkákra vágjuk.
Az ananászlevet elkeverjük a keményítővel, majd egy lábasban, közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, majd az apróra vágott ananásszal együtt, kanalanként hozzákeverjük a piskótához. Jól összedolgozzuk.
A banánt vastagabb karikákra szeleteljük.
Lecsippentünk egy darabkát a tésztából. A közepére helyezünk 1 szelet banánt és beburkoljuk, majd gombóccá formáljuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd egy-két kanállal a piskótagolyóra halmozunk belőle.
Kockára vágott mangóval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










