Copabanana piskótagolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Copabanana piskótagolyó

Hozzávalók 6 golyóhoz:

  • 150 g piskótalap (nem babapiskóta!)
  • 1 doboz mangókonzerv
  • 1 doboz ananászkonzervből kb az 1/4 rész gyümölcs és 125 ml a levéből
  • 1 banán
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 200 ml habtejszín

Elkészítése:

A piskótát egy keverőtálba morzsoljuk vagy apró kovkákra vágjuk.

Az ananászlevet elkeverjük a keményítővel, majd egy lábasban, közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, majd az apróra vágott ananásszal együtt, kanalanként hozzákeverjük a piskótához. Jól összedolgozzuk.

A banánt vastagabb karikákra szeleteljük.

Lecsippentünk egy darabkát a tésztából. A közepére helyezünk 1 szelet banánt és beburkoljuk, majd gombóccá formáljuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd egy-két kanállal a piskótagolyóra halmozunk belőle.

Kockára vágott mangóval díszítjük.