Citromos-vajas csirke recept

Hozzávalók:
- 1 darab egész csirkemellfilé
- só
- bors
- 40 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 2 citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 50 ml víz
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Kb 20 gramm vajat egy serpenyőben felolvasztunk, majd kérget sütünk benne a húsokra mindenhol.
Sütőpapíros tepsibe áttesszük a húsokat és 150 fokos sütőben még kb 15 percig sütjük.
Amíg a húsok sülnek, addig a hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk. A serpenyőbe beletesszük a vöröshagymát és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után ráöntjük a bort. Felforraljuk, majd beletesszük a sütőből kivett húsokat és ráfacsarjuk az egyik citrom levét.
Ezután hozzáadjuk a maradék vajat, beletesszük a felkarikázott citromot és az aprított petrezselyemzöldet is. Felöntjük kevés vízzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egyet forralunk rajta és már el is készült a citromos csirke.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »