Citromos-vajas csirke recept

Hozzávalók:
- 1 darab egész csirkemellfilé
- só
- bors
- 40 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 2 citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 50 ml víz
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Kb 20 gramm vajat egy serpenyőben felolvasztunk, majd kérget sütünk benne a húsokra mindenhol.
Sütőpapíros tepsibe áttesszük a húsokat és 150 fokos sütőben még kb 15 percig sütjük.
Amíg a húsok sülnek, addig a hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk. A serpenyőbe beletesszük a vöröshagymát és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után ráöntjük a bort. Felforraljuk, majd beletesszük a sütőből kivett húsokat és ráfacsarjuk az egyik citrom levét.
Ezután hozzáadjuk a maradék vajat, beletesszük a felkarikázott citromot és az aprított petrezselyemzöldet is. Felöntjük kevés vízzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egyet forralunk rajta és már el is készült a citromos csirke.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »