Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-vajas csirke recept

Citromos-vajas csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 darab egész csirkemellfilé
    • bors
    • 40 g vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 100 ml száraz fehérbor
    • 2 citrom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 50 ml víz

    Elkészítése:

    A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Kb 20 gramm vajat egy serpenyőben felolvasztunk, majd kérget sütünk benne a húsokra mindenhol.

    Sütőpapíros tepsibe áttesszük a húsokat és 150 fokos sütőben még kb 15 percig sütjük.

    Amíg a húsok sülnek, addig a hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk. A serpenyőbe beletesszük a vöröshagymát és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után ráöntjük a bort. Felforraljuk, majd beletesszük a sütőből kivett húsokat és ráfacsarjuk az egyik citrom levét.

    Ezután hozzáadjuk a maradék vajat, beletesszük a felkarikázott citromot és az aprított petrezselyemzöldet is. Felöntjük kevés vízzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egyet forralunk rajta és már el is készült a citromos csirke.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá