Hozzávalók:
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Kb 20 gramm vajat egy serpenyőben felolvasztunk, majd kérget sütünk benne a húsokra mindenhol.
Sütőpapíros tepsibe áttesszük a húsokat és 150 fokos sütőben még kb 15 percig sütjük.
Amíg a húsok sülnek, addig a hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk. A serpenyőbe beletesszük a vöröshagymát és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után ráöntjük a bort. Felforraljuk, majd beletesszük a sütőből kivett húsokat és ráfacsarjuk az egyik citrom levét.
Ezután hozzáadjuk a maradék vajat, beletesszük a felkarikázott citromot és az aprított petrezselyemzöldet is. Felöntjük kevés vízzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egyet forralunk rajta és már el is készült a citromos csirke.