Citromos-vajas csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 darab egész csirkemellfilé
  • bors
  • 40 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 2 citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 50 ml víz

Elkészítése:

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Kb 20 gramm vajat egy serpenyőben felolvasztunk, majd kérget sütünk benne a húsokra mindenhol.

Sütőpapíros tepsibe áttesszük a húsokat és 150 fokos sütőben még kb 15 percig sütjük.

Amíg a húsok sülnek, addig a hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk. A serpenyőbe beletesszük a vöröshagymát és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után ráöntjük a bort. Felforraljuk, majd beletesszük a sütőből kivett húsokat és ráfacsarjuk az egyik citrom levét.

Ezután hozzáadjuk a maradék vajat, beletesszük a felkarikázott citromot és az aprított petrezselyemzöldet is. Felöntjük kevés vízzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egyet forralunk rajta és már el is készült a citromos csirke.