Citromos pöfeteg recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 28 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
A hempergetéshez:
- kristálycukor + bőven porcukor
Elkészítése:
A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd beledolgozzuk a tojást is.
Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot és a kifacsart citrom levét.
A sütőport elkeverjük a liszttel, majd beledolgozzuk a vajas masszába.
Cipót formázunk belőle és folpacba csavarva betesszük a fagyasztóba 1 órára.
Ezután kis kanálnyi darabokat veszünk a tésztából és golyókat formázunk belőle.
Kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A golyókat egymástól távolabbra tesszük sütőpapíros tepsire.
2 nagy tepsi kell hozzá.
10-15 percig sütjük szép világosra.
Az alját megnézhetjük, ha kérget kapott, akkor készen van.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.