Hozzávalók:
A hempergetéshez:
Elkészítése:
A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd beledolgozzuk a tojást is.
Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot és a kifacsart citrom levét.
A sütőport elkeverjük a liszttel, majd beledolgozzuk a vajas masszába.
Cipót formázunk belőle és folpacba csavarva betesszük a fagyasztóba 1 órára.
Ezután kis kanálnyi darabokat veszünk a tésztából és golyókat formázunk belőle.
Kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A golyókat egymástól távolabbra tesszük sütőpapíros tepsire.
2 nagy tepsi kell hozzá.
10-15 percig sütjük szép világosra.
Az alját megnézhetjük, ha kérget kapott, akkor készen van.
Jó étvágyat kívánok hozzá!