Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-málnás kockák recept

Citromos-málnás kockák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lapok:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 45 dkg cukor
    • 45 dkg finomliszt
    • 21 g sütőpor
    • 18 ek langyos víz
    • 6 ek étolaj

    Krém:

    • 4 cs vaníliás pudingpor
    • 30 dkg cukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9,5 dl víz
    • 45 dkg vaj vagy margarin
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 citrom kifacsart leve

    Kenéshez:

    • málna vagy meggylekvár

    Díszítéshez:

    • málna szemek

    Elkészítése:

    Lapok:

    A hozzávalókból 3 egyforma lapot sütünk egy 30*40 cm-es tepsiben. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    3 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni. Közben, apránként hozzáadunk 15 dkg cukrot és kemény habbá verjük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 6 ek vizet, 2 ek olajat és jól kihabosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a 15 dkg lisztbe beleszitált 9 g sütőport és az egészet óvatosan, alaposan összeforgatjuk.

    A kész masszát a sütőpapírral bélelt tpesibe simítjuk és kb 20 percig sütjük az előmelegített sütőben (tűrpróbát végezzünk!).

    Ha langyosra hűlt, akkorlehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

    Közben a maradék alapanyagokból újabb két lapot sütünk és azokat is kihűtjük.

    Krém:

    A pudingporokat csomómentesre keverjük a tojásokkal és a cukorral, majd apránként felöntjük a vízzel, alaposan elkeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Többször átkeverve kihűtjük.

    A szobahőmérsékletű vajat vagy maragarint hozzáadjuk a kihűlt krémhez és gépi habverővel alaposan kihabosítjuk. A végén adjuk hozzá a citrom héját és a citromlevet. Kóstoljuk meg a krémet, mert úgy finom, ha elég intenzív a citrom íze.

    Összeállítás:

    A krémből tegyünk félre keveset a süti díszítéséhez.

    Lap, lekvárral megkenve, a citromos krém fele, lap, lekvár, a maradék krém és végül az utolsó lap. 1-2 órára hűtőbe tesszük (akár a tetejére egy sima lajú tálcát is tehetünk, erre pedig nehezéket, hogy a süti jobban összeérjen).

    A megmaradt krémet rákenjük a süti tetejére, majd villával kissé behullámozzuk. gyforma kockákra vagy szeletekre vágjuk a sütit és minden szeletre teszünk 1-2 szem málnát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá