Hozzávalók:
Lapok:
Krém:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A hozzávalókból 3 egyforma lapot sütünk egy 30*40 cm-es tepsiben. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
3 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni. Közben, apránként hozzáadunk 15 dkg cukrot és kemény habbá verjük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 6 ek vizet, 2 ek olajat és jól kihabosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a 15 dkg lisztbe beleszitált 9 g sütőport és az egészet óvatosan, alaposan összeforgatjuk.
A kész masszát a sütőpapírral bélelt tpesibe simítjuk és kb 20 percig sütjük az előmelegített sütőben (tűrpróbát végezzünk!).
Ha langyosra hűlt, akkorlehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
Közben a maradék alapanyagokból újabb két lapot sütünk és azokat is kihűtjük.
A pudingporokat csomómentesre keverjük a tojásokkal és a cukorral, majd apránként felöntjük a vízzel, alaposan elkeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Többször átkeverve kihűtjük.
A szobahőmérsékletű vajat vagy maragarint hozzáadjuk a kihűlt krémhez és gépi habverővel alaposan kihabosítjuk. A végén adjuk hozzá a citrom héját és a citromlevet. Kóstoljuk meg a krémet, mert úgy finom, ha elég intenzív a citrom íze.
A krémből tegyünk félre keveset a süti díszítéséhez.
Lap, lekvárral megkenve, a citromos krém fele, lap, lekvár, a maradék krém és végül az utolsó lap. 1-2 órára hűtőbe tesszük (akár a tetejére egy sima lajú tálcát is tehetünk, erre pedig nehezéket, hogy a süti jobban összeérjen).
A megmaradt krémet rákenjük a süti tetejére, majd villával kissé behullámozzuk. gyforma kockákra vagy szeletekre vágjuk a sütit és minden szeletre teszünk 1-2 szem málnát.