Citromos krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalakáli
- 3 evőkanál cukor
Krémhez:
- ½ l tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és facsart leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére (38*22 cm-es téglalapra), majd a tepsi hátulján, 200 fokon, kb 10 perc alatt halványra sütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük a tejben 4 ek cukorral, majd sűrű krémmé főzzük. Mikor kihűlt akkor hozzáadjuk a margarint és 15 dkg porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. A legvégén hozzáadjuk a citrom héját és levét.
Készíthetünk csokis krémet is csak akkor a citrom helyett 10 dkg étcsokit tegyünk felolvasztva és 2 ek kakaóport.
Töltsük meg a lapokat, majd díszítsük ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »