Citromos krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalakáli
- 3 evőkanál cukor
Krémhez:
- ½ l tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és facsart leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére (38*22 cm-es téglalapra), majd a tepsi hátulján, 200 fokon, kb 10 perc alatt halványra sütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük a tejben 4 ek cukorral, majd sűrű krémmé főzzük. Mikor kihűlt akkor hozzáadjuk a margarint és 15 dkg porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. A legvégén hozzáadjuk a citrom héját és levét.
Készíthetünk csokis krémet is csak akkor a citrom helyett 10 dkg étcsokit tegyünk felolvasztva és 2 ek kakaóport.
Töltsük meg a lapokat, majd díszítsük ízlés szerint.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »