Citromos krémes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalakáli
- 3 evőkanál cukor
Krémhez:
- ½ l tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és facsart leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére (38*22 cm-es téglalapra), majd a tepsi hátulján, 200 fokon, kb 10 perc alatt halványra sütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük a tejben 4 ek cukorral, majd sűrű krémmé főzzük. Mikor kihűlt akkor hozzáadjuk a margarint és 15 dkg porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. A legvégén hozzáadjuk a citrom héját és levét.
Készíthetünk csokis krémet is csak akkor a citrom helyett 10 dkg étcsokit tegyünk felolvasztva és 2 ek kakaóport.
Töltsük meg a lapokat, majd díszítsük ízlés szerint.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.