Citromkrémes szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg zsír
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 dkg szalakáli
A krémhez:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 0,5 liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
- porcukor vagy olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyforma részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk, és tepsi hátulján, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük (kb. 180 °C-on 8–10 perc alatt).
A krémhez 5 dl tejben elkeverjük a lisztet és a cukrot, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt péphez adjuk. Citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Külön 0,5 liter tejben megfőzzük a vaníliás pudingot, majd hagyjuk kihűlni. A két krémet összekeverjük, így kapjuk a selymes, illatos tölteléket.
A lapokat egymásra rétegezzük: tészta, krém, tészta, krém, végül a harmadik lappal lefedjük. A tetejét megszórjuk porcukorral vagy leöntjük olvasztott csokoládéval.
A süteményt hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, amikor a lapok kellően megpuhultak.
Tipp
Ha csokoládémázzal készítjük, szórhatunk rá reszelt citromhéjat díszítésként. A krémet narancshéjjal is ízesíthetjük, ha lágyabb, édesebb ízvilágot szeretnénk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










