Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes szelet recept

Citromkrémes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg zsír
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 evőkanál cukor
    • 0,5 dkg szalakáli

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 0,5 liter tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    A tetejére:

    • porcukor vagy olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyforma részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk, és tepsi hátulján, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük (kb. 180 °C-on 8–10 perc alatt).

    A krémhez 5 dl tejben elkeverjük a lisztet és a cukrot, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt péphez adjuk. Citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

    Külön 0,5 liter tejben megfőzzük a vaníliás pudingot, majd hagyjuk kihűlni. A két krémet összekeverjük, így kapjuk a selymes, illatos tölteléket.

    A lapokat egymásra rétegezzük: tészta, krém, tészta, krém, végül a harmadik lappal lefedjük. A tetejét megszórjuk porcukorral vagy leöntjük olvasztott csokoládéval.

    A süteményt hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, amikor a lapok kellően megpuhultak.

    Tipp

    Ha csokoládémázzal készítjük, szórhatunk rá reszelt citromhéjat díszítésként. A krémet narancshéjjal is ízesíthetjük, ha lágyabb, édesebb ízvilágot szeretnénk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek