Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyforma részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk, és tepsi hátulján, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük (kb. 180 °C-on 8–10 perc alatt).
A krémhez 5 dl tejben elkeverjük a lisztet és a cukrot, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt péphez adjuk. Citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Külön 0,5 liter tejben megfőzzük a vaníliás pudingot, majd hagyjuk kihűlni. A két krémet összekeverjük, így kapjuk a selymes, illatos tölteléket.
A lapokat egymásra rétegezzük: tészta, krém, tészta, krém, végül a harmadik lappal lefedjük. A tetejét megszórjuk porcukorral vagy leöntjük olvasztott csokoládéval.
A süteményt hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, amikor a lapok kellően megpuhultak.
Ha csokoládémázzal készítjük, szórhatunk rá reszelt citromhéjat díszítésként. A krémet narancshéjjal is ízesíthetjük, ha lágyabb, édesebb ízvilágot szeretnénk.