Citromkrémes brownie torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához a vajat és a csokit gőz fölött olvasszuk össze.
A tojásokat és a cukrot verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaót és keverjük jól össze. Végül adjuk hozzá az olvasztott coskit.
Öntsük a tésztát egy 20 cm átmérőjű tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
A sütőből kivéve hűtsük ki a brownie-t, majd tegyük rá vissza a tortakarikát.
A krémhez a lapzselatint áztassuk be hideg vízbe.
A citromlevet, tojást és cukrot keverjük simára, majd főzzük sűrűre. Én ezután leszűrtem. Miután levettük a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a kinyomkodott zselatin lapokat és keverjük simára.
Ezt a citromkrémet kenjük a brownie tetejére. Tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap óvatosan vegyük le róla a karikát.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verjük kemény habbá. Akkor jó ha elválik az edénytől. Lapátoljuk a krém tetejére és egy kanál homorú felével képezzünk csúcsokat a habból. Egy szakácsfáklyával adjunk a habnak egy kis színt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »