Citrom szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 38 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 0,7 dl tej
Krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 cs vanília ízű pudingpor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10-15 dkg cukor
- 1 citrom leve
Mázhoz:
- 25-30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1-2 evőkanál víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk és egyenként 32*20 cm-es, téglalap alakúra nyújtjuk.
175 fokra előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsi hátulján világos színűre sütjük kb 8-10 perc alatt.
A pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint és a citrom levét. Jól kikavarjuk és megkenjük vele a 3 lapot.
A negyedik lap tetejére máz kerül.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A 4. lap tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









