Citrom szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 2 evőkanál melegvíz
- 1/4-ed csomag sütőpor
- 1 evőkanál étolaj
Krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- fél citrom leve
Máz:
- 20 dkg porcukor
- fél citrom leve
- 1-2 teáskanál forró víz
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük. Apránként hozzákeverjük az olajat, meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt, 24*16 cm-es tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt, 180 C°-os előmelegített sütőben megsütjük.
Én külön- külön, 1-1 tojásból sütöttem a piskótát. Ha egyben sütitek, hűlés után vágjátok félbe.
A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat és a citrom levét. Jól kikeverjuk és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vízet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









