Citrom szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 2 evőkanál melegvíz
- 1/4-ed csomag sütőpor
- 1 evőkanál étolaj
Krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- fél citrom leve
Máz:
- 20 dkg porcukor
- fél citrom leve
- 1-2 teáskanál forró víz
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük. Apránként hozzákeverjük az olajat, meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt, 24*16 cm-es tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt, 180 C°-os előmelegített sütőben megsütjük.
Én külön- külön, 1-1 tojásból sütöttem a piskótát. Ha egyben sütitek, hűlés után vágjátok félbe.
A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat és a citrom levét. Jól kikeverjuk és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vízet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »









