Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrom szelet recept

Citrom szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek tejföl

    Krém:

    • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 4 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1 citrom leve
    • szilvalekvár
    • sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, ha kihűlt a puding összekeverjük a margarinos krémmel.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Az egyik lapot egy 20*30 cm-es lappá nyújtjuk és egy ekkora méretű tepsi hátulján 160 fokon kb 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A másik három lappal is így járunk el.

    Ha megsültek a lapok és kihűltek akkor egy lapot beteszünk a tepsibe, megkenjük lekvárral, erre tesszük a második lapot, erre simítjuk a citromos krémet, erre jön a harmadik lap, megkenjük lekvárral és befedjük a negyedik lappal. Porcukorral megszórjuk, majd másnap szeleteljük.

    Tipp:

    Másnapra megpuhul és nagyon szépen lehet szeletelni. Enyhén savanykás sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá