Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás csokitorta recept

Céklás csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg étcsokoládé
    • 4 ek olaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 4 ek méz
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kk só
    • 6 ek kakaópor
    • 10 dkg őrölt dió (vagy mandula)
    • 50 dkg cékla (meghámozva és nagy lyukú reszelőn lereszelve)
    • 5 ek cappuccino por

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 5 dl tej
    • 2 cs vaniliás puding
    • 10 dkg porcukor
    • 6 ek méz

    Elkészítése:

    A csokit megolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a mézet.

    Egy másik tálba a lisztet, a szódabikarbónával, a sóval, a kakaóporral, cappuccino porral és az őrölt dióval összekeverjük.

    A lisztes keveréket a tojásos mézbe forgatjuk. Hozzá adjuk a reszelt céklát, az olajat és az olvasztott csokit, majd jól összekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 °C-ra melegített sütőben másfél órát sütjük. Ezután alufóliával letakarva még 30 percig sütjük.

    A tejet a pudinggal felfőzzük, majd ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarint, a porcukrot és a mézet. Ezeket simára keverjük robotgéppel.

    A kihűlt tésztát középen kettévágjuk, majd betöltjük a krém 2/3-ával. A maradékot pedig rákenjük a tetejére, amit megszórunk egy kevés cappuccino porral.

    A tetejét mézben karamellizált céklacsíkokkal is díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá