Céklás csokitorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg étcsokoládé
- 4 ek olaj
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 4 ek méz
- 20 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 6 ek kakaópor
- 10 dkg őrölt dió (vagy mandula)
- 50 dkg cékla (meghámozva és nagy lyukú reszelőn lereszelve)
- 5 ek cappuccino por
Krém:
- 25 dkg margarin
- 5 dl tej
- 2 cs vaniliás puding
- 10 dkg porcukor
- 6 ek méz
Elkészítése:
A csokit megolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a mézet.
Egy másik tálba a lisztet, a szódabikarbónával, a sóval, a kakaóporral, cappuccino porral és az őrölt dióval összekeverjük.
A lisztes keveréket a tojásos mézbe forgatjuk. Hozzá adjuk a reszelt céklát, az olajat és az olvasztott csokit, majd jól összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 °C-ra melegített sütőben másfél órát sütjük. Ezután alufóliával letakarva még 30 percig sütjük.
A tejet a pudinggal felfőzzük, majd ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarint, a porcukrot és a mézet. Ezeket simára keverjük robotgéppel.
A kihűlt tésztát középen kettévágjuk, majd betöltjük a krém 2/3-ával. A maradékot pedig rákenjük a tetejére, amit megszórunk egy kevés cappuccino porral.
A tetejét mézben karamellizált céklacsíkokkal is díszíthetjük.