Céklás csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 4 ek olaj
  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 4 ek méz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 6 ek kakaópor
  • 10 dkg őrölt dió (vagy mandula)
  • 50 dkg cékla (meghámozva és nagy lyukú reszelőn lereszelve)
  • 5 ek cappuccino por

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 2 cs vaniliás puding
  • 10 dkg porcukor
  • 6 ek méz

Elkészítése:

A csokit megolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a mézet.

Egy másik tálba a lisztet, a szódabikarbónával, a sóval, a kakaóporral, cappuccino porral és az őrölt dióval összekeverjük.

A lisztes keveréket a tojásos mézbe forgatjuk. Hozzá adjuk a reszelt céklát, az olajat és az olvasztott csokit, majd jól összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 °C-ra melegített sütőben másfél órát sütjük. Ezután alufóliával letakarva még 30 percig sütjük.

A tejet a pudinggal felfőzzük, majd ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarint, a porcukrot és a mézet. Ezeket simára keverjük robotgéppel.

A kihűlt tésztát középen kettévágjuk, majd betöltjük a krém 2/3-ával. A maradékot pedig rákenjük a tetejére, amit megszórunk egy kevés cappuccino porral.

A tetejét mézben karamellizált céklacsíkokkal is díszíthetjük.