Bounty szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 22×32 cm-es tepsihez:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 1,5 dkg kakaó
- 1 cs sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
- 1 dl tej
Kókuszos töltelék hozzávalói:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
- 12,5 dkg porcukor
Pudingos krém hozzávalói:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Csokoládé ganache hozzávalói:
- 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
- 2 dkg vaj
- 1 dl habtejszín (v. Hulala)
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott margarint, és kezdjük el összemorzsolni.
Ezután keverjük hozzá a porcukrot, és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejnek a felét. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és a maradék tejet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (a tejet mindenképpen apránként adjuk hozzá, mert a liszttől függ, hogy kevesebb, vagy esetleg több kell bele)
A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki enyhén lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre.
Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe, majd kenjük rá a kókuszos tölteléket.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a porcukrot, hogy kemény habot kapjunk.
Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a habbal.
A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszos-habot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a tojássárgákat, és szintén keverjük simára.
Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.
Végül egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tésztára a pudingos krémet, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel.
Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, és egyenletesen kenjük rá a csokoládékrémet, majd hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Igazi krémes finomság, mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »