Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty szelet recept

Bounty szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói 22×32 cm-es tepsihez:

    • 25 dkg liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 1,5 dkg kakaó
    • 1 cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • 1 dl tej

    Kókuszos töltelék hozzávalói:

    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
    • 12,5 dkg porcukor

    Pudingos krém hozzávalói:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 3 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Csokoládé ganache hozzávalói:

    • 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
    • 2 dkg vaj
    • 1 dl habtejszín (v. Hulala)

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott margarint, és kezdjük el összemorzsolni.

    Ezután keverjük hozzá a porcukrot, és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejnek a felét. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és a maradék tejet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (a tejet mindenképpen apránként adjuk hozzá, mert a liszttől függ, hogy kevesebb, vagy esetleg több kell bele)

    A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki enyhén lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre.

    Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe, majd kenjük rá a kókuszos tölteléket.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a porcukrot, hogy kemény habot kapjunk.

    Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a habbal.

    A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszos-habot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a tojássárgákat, és szintén keverjük simára.

    Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.

    A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.

    Végül egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tésztára a pudingos krémet, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

    A csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel.

    Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, és egyenletesen kenjük rá a csokoládékrémet, majd hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Igazi krémes finomság, mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá