Bounty szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bounty szelet

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói 22×32 cm-es tepsihez:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1,5 dkg kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojássárga (nagy)
  • 1 dl tej

Kókuszos töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5 db tojásfehérje (nagy)
  • 12,5 dkg porcukor

Pudingos krém hozzávalói:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 db tojássárga
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Csokoládé ganache hozzávalói:

  • 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín (v. Hulala)

Elkészítése:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott margarint, és kezdjük el összemorzsolni.

Ezután keverjük hozzá a porcukrot, és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejnek a felét. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és a maradék tejet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (a tejet mindenképpen apránként adjuk hozzá, mert a liszttől függ, hogy kevesebb, vagy esetleg több kell bele)

A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki enyhén lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre.

Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe, majd kenjük rá a kókuszos tölteléket.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a porcukrot, hogy kemény habot kapjunk.

Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a habbal.

A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszos-habot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a tojássárgákat, és szintén keverjük simára.

Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.

Végül egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tésztára a pudingos krémet, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

A csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel.

Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, és egyenletesen kenjük rá a csokoládékrémet, majd hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Igazi krémes finomság, mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.