Borzas Kata, a retro csokis túrós-sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 1cs vaníliás cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk rum vagy rumaroma
- 25 dkg margarin
Töltelék:
Elkészítése:
Egy keverőtálba beleöntjük az átszitált lisztet, kristálycukrot, sütőport, vaníliás cukrot, kakaóport, tojássárgákat, rum vagy rumaromát és margarint.
Minden belerakott alapanyagot jól összedolgozunk, amíg a tészta összeáll, majd félretesszük.
Elkezdjük összeállítani a tölteléket. A tojásfehérjéket elkezdjük magas fokozaton robotgéppel, néhány perc alatt kemény habbá verni. Ha elkészültünk a habbal, akkor ezt is félretesszük.
Egy nagyobb tálba tesszük a túrót, kristálycukrot, lisztet, citrom reszelt héját, tojássárgákat és jól összedolgozzuk, áttörjük az egészet. Miután jól összedolgoztuk a túrós tölteléket, hozzáforgatjuk habot és nagy, széles mozdulatok segítségével beledolgozzuk.
Egy 40*30 cm-es, magasabb oldalfalú tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy szilikonlappal. Az elkészített tésztát elfelezzük. Az egyiket egy nagylyukú reszelőn elkezdjük a tepsi aljára lereszelni, majd az aljában elegyengetni. Ha a tészta kissé már meglágyult volna, nehezen lehetne reszelni, mert nagy melegben dolgozunk, akkor érdemes kis időre hűtőbe rakni, hogy a margarin kicsit visszadermedjen.
A lereszelt tésztára halmozzuk a túrós tölteléket és szépen elegyengetjük rajta. A tészta másik felét ráreszeljük a túrós töltelékre és azt is elegyengetjük.
Miután ezzel is megvagyunk, melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd ha az felmelegedett, rakjuk be a tepsit és süssük készre ezt a finom süteményt kb 40 perc alatt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »