Borzas Kata, a retro csokis túrós-sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 1cs vaníliás cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk rum vagy rumaroma
- 25 dkg margarin
Töltelék:
Elkészítése:
Egy keverőtálba beleöntjük az átszitált lisztet, kristálycukrot, sütőport, vaníliás cukrot, kakaóport, tojássárgákat, rum vagy rumaromát és margarint.
Minden belerakott alapanyagot jól összedolgozunk, amíg a tészta összeáll, majd félretesszük.
Elkezdjük összeállítani a tölteléket. A tojásfehérjéket elkezdjük magas fokozaton robotgéppel, néhány perc alatt kemény habbá verni. Ha elkészültünk a habbal, akkor ezt is félretesszük.
Egy nagyobb tálba tesszük a túrót, kristálycukrot, lisztet, citrom reszelt héját, tojássárgákat és jól összedolgozzuk, áttörjük az egészet. Miután jól összedolgoztuk a túrós tölteléket, hozzáforgatjuk habot és nagy, széles mozdulatok segítségével beledolgozzuk.
Egy 40*30 cm-es, magasabb oldalfalú tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy szilikonlappal. Az elkészített tésztát elfelezzük. Az egyiket egy nagylyukú reszelőn elkezdjük a tepsi aljára lereszelni, majd az aljában elegyengetni. Ha a tészta kissé már meglágyult volna, nehezen lehetne reszelni, mert nagy melegben dolgozunk, akkor érdemes kis időre hűtőbe rakni, hogy a margarin kicsit visszadermedjen.
A lereszelt tésztára halmozzuk a túrós tölteléket és szépen elegyengetjük rajta. A tészta másik felét ráreszeljük a túrós töltelékre és azt is elegyengetjük.
Miután ezzel is megvagyunk, melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd ha az felmelegedett, rakjuk be a tepsit és süssük készre ezt a finom süteményt kb 40 perc alatt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »