Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolero szelet újragondolva recept

Bolero szelet újragondolva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 20*32 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj

    Krém:

    • 330 g tejföl
    • 2 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • ízlés szerint gyümölcs (nálam banán, meggy)
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl víz
    • 1 csomag bolero italpor (nálam málna ízű)
    • 15-20 dkg cukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd az egészet jól elkeverjük.

    A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakóport, majd a tojásos masszába forgatjuk és csomómentesre keverjük.

    A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát és kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez a tejfölben keverjük el a vaníliás cukrokat és kenjük rá a még meleg tésztára.

    A mázhoz keverjük el a vízben a pudingporokat és a cukrot, majd főzzük sűrűre. Ha félig kihűlt keverjük bele az italport.

    A tejfölös krémet tegyük ki ízlés szerinti gyümölcsökkel, majd öntsük rá a langyosra hűlt mázat.

    Az elkészült sütit tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.

    Tipp:

    Ha nagyobb tepsiben készítenénk a sütit, kb 26*36 cm-esben, akkor a hozzávalókból másfélszeres adagot vegyünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá