Bolero szelet újragondolva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 20*32 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj

Krém:

  • 330 g tejföl
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • ízlés szerint gyümölcs (nálam banán, meggy)
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl víz
  • 1 csomag bolero italpor (nálam málna ízű)
  • 15-20 dkg cukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd az egészet jól elkeverjük.

A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakóport, majd a tojásos masszába forgatjuk és csomómentesre keverjük.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát és kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tejfölben keverjük el a vaníliás cukrokat és kenjük rá a még meleg tésztára.

A mázhoz keverjük el a vízben a pudingporokat és a cukrot, majd főzzük sűrűre. Ha félig kihűlt keverjük bele az italport.

A tejfölös krémet tegyük ki ízlés szerinti gyümölcsökkel, majd öntsük rá a langyosra hűlt mázat.

Az elkészült sütit tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.

Tipp:

Ha nagyobb tepsiben készítenénk a sütit, kb 26*36 cm-esben, akkor a hozzávalókból másfélszeres adagot vegyünk.