Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bociszelet felturbózva recept

Bociszelet felturbózva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 26 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl olaj
    • 26 dkg finomliszt
    • 2 cs sütőpor
    • 2 ek cukrozatlan, jó minőségű kakaópor

    Túrókrém:

    • 50 dkg túró
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek búzadara
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • 2 cs fehércsoki ízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 3 ek cukor
    • csokiforgács vagy kakaópor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz adjuk a cukrot, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk, alacsony fokozaton hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztben elkevert sütőport, kakaóport.

    A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk úgy, hogy a habot ne törjük össze.

    Egy nagyobb tepsit vagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk.

    Túrókrém:

    A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre keverjük (ezt késes aprítóval vagy turmixszal is végezhetjük).

    Egy kanál segítségével apró halmokat teszünk a túrókrémből a tésztára, egymástól távolabb.

    180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Teteje:

    Kevés tejben elkeverjük a pudingporokat, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

    A kész pudingot a megsült tészta tetejére öntjük egyenletesen, majd ha langyosra hűlt, megszórjuk csokiforgáccsal vagy kakaóporral, majd hűvösre vagy hűtőbe tesszük dermedni.

    Tipp:

    Más pudinggal is ellehet készíteni ami passzol a túróhoz, pl vaníliás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá