Bociszelet felturbózva recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 26 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- 26 dkg finomliszt
- 2 cs sütőpor
- 2 ek cukrozatlan, jó minőségű kakaópor
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek búzadara
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 2 cs fehércsoki ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- csokiforgács vagy kakaópor
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz adjuk a cukrot, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk, alacsony fokozaton hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztben elkevert sütőport, kakaóport.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk úgy, hogy a habot ne törjük össze.
Egy nagyobb tepsit vagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk.
Túrókrém:
A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre keverjük (ezt késes aprítóval vagy turmixszal is végezhetjük).
Egy kanál segítségével apró halmokat teszünk a túrókrémből a tésztára, egymástól távolabb.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Teteje:
Kevés tejben elkeverjük a pudingporokat, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A kész pudingot a megsült tészta tetejére öntjük egyenletesen, majd ha langyosra hűlt, megszórjuk csokiforgáccsal vagy kakaóporral, majd hűvösre vagy hűtőbe tesszük dermedni.
Tipp:
Más pudinggal is ellehet készíteni ami passzol a túróhoz, pl vaníliás.