Bociszelet felturbózva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bociszelet felturbózva

Hozzávalók:
Tészta:

  • 26 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 26 dkg finomliszt
  • 2 cs sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan, jó minőségű kakaópor

Túrókrém:

  • 50 dkg túró
  • 2 egész tojás
  • 2 ek búzadara
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 2 cs fehércsoki ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek cukor
  • csokiforgács vagy kakaópor

Elkészítése:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz adjuk a cukrot, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk, alacsony fokozaton hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztben elkevert sütőport, kakaóport.

A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk úgy, hogy a habot ne törjük össze.

Egy nagyobb tepsit vagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk.

Túrókrém:

A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre keverjük (ezt késes aprítóval vagy turmixszal is végezhetjük).

Egy kanál segítségével apró halmokat teszünk a túrókrémből a tésztára, egymástól távolabb.

180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

Teteje:

Kevés tejben elkeverjük a pudingporokat, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A kész pudingot a megsült tészta tetejére öntjük egyenletesen, majd ha langyosra hűlt, megszórjuk csokiforgáccsal vagy kakaóporral, majd hűvösre vagy hűtőbe tesszük dermedni.

Tipp:

Más pudinggal is ellehet készíteni ami passzol a túróhoz, pl vaníliás.