Hozzávalók:
Tészta:
Túrókrém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz adjuk a cukrot, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk, alacsony fokozaton hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztben elkevert sütőport, kakaóport.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk úgy, hogy a habot ne törjük össze.
Egy nagyobb tepsit vagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk.
A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre keverjük (ezt késes aprítóval vagy turmixszal is végezhetjük).
Egy kanál segítségével apró halmokat teszünk a túrókrémből a tésztára, egymástól távolabb.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kevés tejben elkeverjük a pudingporokat, majd felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A kész pudingot a megsült tészta tetejére öntjük egyenletesen, majd ha langyosra hűlt, megszórjuk csokiforgáccsal vagy kakaóporral, majd hűvösre vagy hűtőbe tesszük dermedni.
Más pudinggal is ellehet készíteni ami passzol a túróhoz, pl vaníliás.