Boci szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsibe:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 9 púpos ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
Túrókrém:
- fél kg túró
- 3 ek búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8-10 ek cukor vagy ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 10 dkg tejcsoki
- 2 ek vaj
Elkészítése:
Elkészítjük a tésztát: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a tejet, olajat, majd pedig a sütőpor-liszt-kakaópor keveréket. Ezután apránként, laza mozdulatokkal, beledolgozzuk a habbá vert fehérjét is.
Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.
A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverjük és egy kanál segítségével tetszés szerinti gombócokat (pöttyöket) halmozunk, szorosan egymás mellé a tészta tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben, bő fél óra alatt készre sütjük (tűpróbáig).
A mázhoz a csokit olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a vajat. Ha kissé kihűlt a süti, vonjuk be a csokimázzal.
Tipp:
Édesítőszerrel vagy mézzel is elkészíthető! Csokimáz nélkül is isteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »