Boci szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsibe:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 9 púpos ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
Túrókrém:
- fél kg túró
- 3 ek búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8-10 ek cukor vagy ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 10 dkg tejcsoki
- 2 ek vaj
Elkészítése:
Elkészítjük a tésztát: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a tejet, olajat, majd pedig a sütőpor-liszt-kakaópor keveréket. Ezután apránként, laza mozdulatokkal, beledolgozzuk a habbá vert fehérjét is.
Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.
A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverjük és egy kanál segítségével tetszés szerinti gombócokat (pöttyöket) halmozunk, szorosan egymás mellé a tészta tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben, bő fél óra alatt készre sütjük (tűpróbáig).
A mázhoz a csokit olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a vajat. Ha kissé kihűlt a süti, vonjuk be a csokimázzal.
Tipp:
Édesítőszerrel vagy mézzel is elkészíthető! Csokimáz nélkül is isteni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »