Boci szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsibe:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 9 púpos ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
Túrókrém:
- fél kg túró
- 3 ek búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8-10 ek cukor vagy ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 10 dkg tejcsoki
- 2 ek vaj
Elkészítése:
Elkészítjük a tésztát: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a tejet, olajat, majd pedig a sütőpor-liszt-kakaópor keveréket. Ezután apránként, laza mozdulatokkal, beledolgozzuk a habbá vert fehérjét is.
Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.
A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverjük és egy kanál segítségével tetszés szerinti gombócokat (pöttyöket) halmozunk, szorosan egymás mellé a tészta tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben, bő fél óra alatt készre sütjük (tűpróbáig).
A mázhoz a csokit olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a vajat. Ha kissé kihűlt a süti, vonjuk be a csokimázzal.
Tipp:
Édesítőszerrel vagy mézzel is elkészíthető! Csokimáz nélkül is isteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »