Boci szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsibe:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 9 púpos ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
Túrókrém:
- fél kg túró
- 3 ek búzadara
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8-10 ek cukor vagy ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 10 dkg tejcsoki
- 2 ek vaj
Elkészítése:
Elkészítjük a tésztát: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a tejet, olajat, majd pedig a sütőpor-liszt-kakaópor keveréket. Ezután apránként, laza mozdulatokkal, beledolgozzuk a habbá vert fehérjét is.
Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.
A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverjük és egy kanál segítségével tetszés szerinti gombócokat (pöttyöket) halmozunk, szorosan egymás mellé a tészta tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben, bő fél óra alatt készre sütjük (tűpróbáig).
A mázhoz a csokit olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a vajat. Ha kissé kihűlt a süti, vonjuk be a csokimázzal.
Tipp:
Édesítőszerrel vagy mézzel is elkészíthető! Csokimáz nélkül is isteni!