Bejgli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 2 csipet só
- 5 dkg élesztő
- 400 ml tej
- kevés olaj
- 15dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- cukrozott, darált dió
- cukrozott, darált mák
- mindegyikbe 2-2 csomag vaníliás cukor
- kevés olaj
- kevés tej
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, cukorral összekeverjük, a margarint összedaraboljuk és a liszttel összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a felfutatott élesztőt, majd annyi tejet, hogy a tészta jól dagasztható legyen. Ekkor kevés olajat (kb 3-4 ek) tegyünk hozzá, ettől szépen összeáll a tészta.
Dagasszuk addig, míg a keztől el nem válik a tészta.
Meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük letakarva.
A tésztából 4 egyforma nagyságú cipót formázunk. Egyenként kinyújtjuk, megszórjuk a töltelékkel amit meglocsolunk a tejjel és az olajjal, majd feltekerjük.
Tepsire tesszük és megszurkáljuk villával és megkenjük felvert tojással.
Előmelegített, 200 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »