Bejgli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 2 csipet só
- 5 dkg élesztő
- 400 ml tej
- kevés olaj
- 15dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- cukrozott, darált dió
- cukrozott, darált mák
- mindegyikbe 2-2 csomag vaníliás cukor
- kevés olaj
- kevés tej
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, cukorral összekeverjük, a margarint összedaraboljuk és a liszttel összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a felfutatott élesztőt, majd annyi tejet, hogy a tészta jól dagasztható legyen. Ekkor kevés olajat (kb 3-4 ek) tegyünk hozzá, ettől szépen összeáll a tészta.
Dagasszuk addig, míg a keztől el nem válik a tészta.
Meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük letakarva.
A tésztából 4 egyforma nagyságú cipót formázunk. Egyenként kinyújtjuk, megszórjuk a töltelékkel amit meglocsolunk a tejjel és az olajjal, majd feltekerjük.
Tepsire tesszük és megszurkáljuk villával és megkenjük felvert tojással.
Előmelegített, 200 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »