Bejgli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 2 csipet só
- 5 dkg élesztő
- 400 ml tej
- kevés olaj
- 15dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- cukrozott, darált dió
- cukrozott, darált mák
- mindegyikbe 2-2 csomag vaníliás cukor
- kevés olaj
- kevés tej
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, cukorral összekeverjük, a margarint összedaraboljuk és a liszttel összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a felfutatott élesztőt, majd annyi tejet, hogy a tészta jól dagasztható legyen. Ekkor kevés olajat (kb 3-4 ek) tegyünk hozzá, ettől szépen összeáll a tészta.
Dagasszuk addig, míg a keztől el nem válik a tészta.
Meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük letakarva.
A tésztából 4 egyforma nagyságú cipót formázunk. Egyenként kinyújtjuk, megszórjuk a töltelékkel amit meglocsolunk a tejjel és az olajjal, majd feltekerjük.
Tepsire tesszük és megszurkáljuk villával és megkenjük felvert tojással.
Előmelegített, 200 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










