Beigli gluténmentesen recept

Hozzávalók:
Tésztához (2 rúdhoz):
- 250 g Glutenix csicseris kenyérpor
- 12 g élesztő
- 40 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g margarin
- 1,2 dl rizstej
Diótöltelékhez (1 rúd töltéséhez):
- 100 g darált dió
- 30 g GM zsemlemorzsa
- 1 dl rizstej
- 60 g cukor
- 50 g mazsola
- 1/2 citrom reszelt héja
Máktöltelékhez (1 rúd töltéséhez):
- 100 g darált mák
- 20 g kukoricadara
- 60 g cukor
- 50 g mazsola
- 1/2 citrom reszelt héja
A lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a töltelékeket készítsük el, a rizstejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy-két perc alatt összefőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
Az élesztőt a cukorral ízesített rizstejben felfuttatjuk, majd a kimért liszt margarin tojás keverékéhez adjuk és alaposan összedolgozzuk.
2 részre osztjuk, érdemes mérleget használni és pontosan ketté osztani!
A tésztákat azonnal kinyújtjuk, egy kb 15*20-as téglalappá. A kihűlt tölteléket rákenjük, úgy hogy a szélein kb 1 cm-es részt üresen hagyunk. Jobbról balról a tésztát kissé ráhajtjuk (hogy a töltelék ne folyjon ki), majd óvatosan feltekerjük, mint a piskótát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, hurkapálcikával megszurkáljuk, egész tojással lekenjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
Előmelegített sütőben azonnal sütjük, 170 fokon kb 20 percig.
Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, napokig friss marad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »