Beigli gluténmentesen recept
Hozzávalók:
Tésztához (2 rúdhoz):
- 250 g Glutenix csicseris kenyérpor
- 12 g élesztő
- 40 g cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g margarin
- 1,2 dl rizstej
Diótöltelékhez (1 rúd töltéséhez):
- 100 g darált dió
- 30 g GM zsemlemorzsa
- 1 dl rizstej
- 60 g cukor
- 50 g mazsola
- 1/2 citrom reszelt héja
Máktöltelékhez (1 rúd töltéséhez):
- 100 g darált mák
- 20 g kukoricadara
- 60 g cukor
- 50 g mazsola
- 1/2 citrom reszelt héja
A lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a töltelékeket készítsük el, a rizstejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy-két perc alatt összefőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
Az élesztőt a cukorral ízesített rizstejben felfuttatjuk, majd a kimért liszt margarin tojás keverékéhez adjuk és alaposan összedolgozzuk.
2 részre osztjuk, érdemes mérleget használni és pontosan ketté osztani!
A tésztákat azonnal kinyújtjuk, egy kb 15*20-as téglalappá. A kihűlt tölteléket rákenjük, úgy hogy a szélein kb 1 cm-es részt üresen hagyunk. Jobbról balról a tésztát kissé ráhajtjuk (hogy a töltelék ne folyjon ki), majd óvatosan feltekerjük, mint a piskótát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, hurkapálcikával megszurkáljuk, egész tojással lekenjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
Előmelegített sütőben azonnal sütjük, 170 fokon kb 20 percig.
Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, napokig friss marad!