Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Beigli gluténmentesen recept

Beigli gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához (2 rúdhoz):

    • 250 g Glutenix csicseris kenyérpor
    • 12 g élesztő
    • 40 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g margarin
    • 1,2 dl rizstej

    Diótöltelékhez (1 rúd töltéséhez):

    • 100 g darált dió
    • 30 g GM zsemlemorzsa
    • 1 dl rizstej
    • 60 g cukor
    • 50 g mazsola
    • 1/2 citrom reszelt héja

    Máktöltelékhez (1 rúd töltéséhez):

    • 100 g darált mák
    • 20 g kukoricadara
    • 60 g cukor
    • 50 g mazsola
    • 1/2 citrom reszelt héja

    A lekenéshez:

    Elkészítése:

    Először a töltelékeket készítsük el, a rizstejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy-két perc alatt összefőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az élesztőt a cukorral ízesített rizstejben felfuttatjuk, majd a kimért liszt margarin tojás keverékéhez adjuk és alaposan összedolgozzuk.

    2 részre osztjuk, érdemes mérleget használni és pontosan ketté osztani!

    A tésztákat azonnal kinyújtjuk, egy kb 15*20-as téglalappá. A kihűlt tölteléket rákenjük, úgy hogy a szélein kb 1 cm-es részt üresen hagyunk. Jobbról balról a tésztát kissé ráhajtjuk (hogy a töltelék ne folyjon ki), majd óvatosan feltekerjük, mint a piskótát.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, hurkapálcikával megszurkáljuk, egész tojással lekenjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el.

    Előmelegített sütőben azonnal sütjük, 170 fokon kb 20 percig.

    Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, napokig friss marad!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá