Hozzávalók:
Tésztához (2 rúdhoz):
Diótöltelékhez (1 rúd töltéséhez):
Máktöltelékhez (1 rúd töltéséhez):
A lekenéshez:
Elkészítése:
Először a töltelékeket készítsük el, a rizstejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy-két perc alatt összefőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
Az élesztőt a cukorral ízesített rizstejben felfuttatjuk, majd a kimért liszt margarin tojás keverékéhez adjuk és alaposan összedolgozzuk.
2 részre osztjuk, érdemes mérleget használni és pontosan ketté osztani!
A tésztákat azonnal kinyújtjuk, egy kb 15*20-as téglalappá. A kihűlt tölteléket rákenjük, úgy hogy a szélein kb 1 cm-es részt üresen hagyunk. Jobbról balról a tésztát kissé ráhajtjuk (hogy a töltelék ne folyjon ki), majd óvatosan feltekerjük, mint a piskótát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, hurkapálcikával megszurkáljuk, egész tojással lekenjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
Előmelegített sütőben azonnal sütjük, 170 fokon kb 20 percig.
Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, napokig friss marad!