Beigli gluténmentesen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához (2 rúdhoz):

  • 250 g Glutenix csicseris kenyérpor
  • 12 g élesztő
  • 40 g cukor
  • 1 tojás
  • 50 g margarin
  • 1,2 dl rizstej

Diótöltelékhez (1 rúd töltéséhez):

  • 100 g darált dió
  • 30 g GM zsemlemorzsa
  • 1 dl rizstej
  • 60 g cukor
  • 50 g mazsola
  • 1/2 citrom reszelt héja

Máktöltelékhez (1 rúd töltéséhez):

  • 100 g darált mák
  • 20 g kukoricadara
  • 60 g cukor
  • 50 g mazsola
  • 1/2 citrom reszelt héja

A lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

Először a töltelékeket készítsük el, a rizstejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy-két perc alatt összefőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.

Az élesztőt a cukorral ízesített rizstejben felfuttatjuk, majd a kimért liszt margarin tojás keverékéhez adjuk és alaposan összedolgozzuk.

2 részre osztjuk, érdemes mérleget használni és pontosan ketté osztani!

A tésztákat azonnal kinyújtjuk, egy kb 15*20-as téglalappá. A kihűlt tölteléket rákenjük, úgy hogy a szélein kb 1 cm-es részt üresen hagyunk. Jobbról balról a tésztát kissé ráhajtjuk (hogy a töltelék ne folyjon ki), majd óvatosan feltekerjük, mint a piskótát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, hurkapálcikával megszurkáljuk, egész tojással lekenjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el.

Előmelegített sütőben azonnal sütjük, 170 fokon kb 20 percig.

Ha kihűlt, fóliába csomagoljuk, napokig friss marad!