Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-túrós desszert recept

Barackos-túrós desszert
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg őszibarack
    • 1 tasak tortazselé
    • kb. 20-25 dkg babapiskóta

    Túrókrémhez:

    • 1/2 kg félzsíros túró
    • 7-8 ek kristálycukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1/2 lime kifacsart leve
    • 500 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Az őszibarackokat – de lehet nektarin is (!) megmossuk, héját leszedjük és vékonyabb cikkekre vágjuk, majd félretesszük.

    Egy magasabb falú sütőformát vagy jénai tálat a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára gusztán elhelyezzük a barackszeletek egy részét, a maradékot pedig apróbb darabokra vágjuk.

    A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük a barackokra, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.

    A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük.

    Ha a túró nagyon száraz és nem akar összeállni, egy kis kanál tejföllel rásegíthetünk!

    Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük.

    Az így kapott túrókrémet gondolatban elosztjuk 3 felé, egy részét egyenletesen elsimítjuk az ekkora megszilárdult barackos gyümölcskocsonyán, ezután megpakoljuk a kockára vágott barackok felével, majd még egy réteg túrós krém következik, most erre rátesszük a barack darabok másik felét, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét.

    Folpackkal lefedjük és kb 2-3 órára tegyük hűtőbe.
    (Azért nem kevertem el a krémbe a barackokat, mert miután puha/érett gyümölcs, biztos, hogy nem maradtak volna így egyben, tehát inkább a rétegelést választottam!)

    Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.

    Ez a finomság, a receptjeim között szereplő “epres-túrós desszert” alapján készült, átavanzsálva a barackos verzióra, csak kissé több habbal és gyümölccsel felturbózva! ;)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá