Hozzávalók:
Túrókrémhez:
Elkészítése:
Az őszibarackokat – de lehet nektarin is (!) megmossuk, héját leszedjük és vékonyabb cikkekre vágjuk, majd félretesszük.
Egy magasabb falú sütőformát vagy jénai tálat a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára gusztán elhelyezzük a barackszeletek egy részét, a maradékot pedig apróbb darabokra vágjuk.
A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük a barackokra, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.
A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük.
Ha a túró nagyon száraz és nem akar összeállni, egy kis kanál tejföllel rásegíthetünk!
Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük.
Az így kapott túrókrémet gondolatban elosztjuk 3 felé, egy részét egyenletesen elsimítjuk az ekkora megszilárdult barackos gyümölcskocsonyán, ezután megpakoljuk a kockára vágott barackok felével, majd még egy réteg túrós krém következik, most erre rátesszük a barack darabok másik felét, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét.
Folpackkal lefedjük és kb 2-3 órára tegyük hűtőbe.
(Azért nem kevertem el a krémbe a barackokat, mert miután puha/érett gyümölcs, biztos, hogy nem maradtak volna így egyben, tehát inkább a rétegelést választottam!)
Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.
Ez a finomság, a receptjeim között szereplő “epres-túrós desszert” alapján készült, átavanzsálva a barackos verzióra, csak kissé több habbal és gyümölccsel felturbózva! ;)
Jó étvágyat kívánok!