Barackos bögrés sütemény recept

Hozzávalók:
- 1 csomag sütőpor
- 3 bögre liszt (keverheted is teljes kiőrlésű liszttel, ahhoz több vízre lesz szükséged)
- 1 bögre barna nádcukor
- 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
- 1 tk szódabikarbóna
- vanília vagy vaníliás cukor
- 1,5 bögre víz
- sárgabarack
Elkészítése:
Az előkészítéshez mosd meg a barackot és vágd félbe vagy negyedbe.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát kever össze egy tálban, majd a vajat olvaszd meg és öntsd a keverékhez a vízzel együtt.
Én erre sokszor azt a módszert használom, hogy a vizet forrón ráöntöm a vajra és a végén a vajas, vizes keverékkel öntöm fel.
Az egészet keverd jól el, figyeld a tészta állagát, mert van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell, ez a liszttől függ.
Az így kapott masszát öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe és a barackokat helyezd szépen a tetejére.
180 fokon süsd addig,, amíg jól átsül és szép arany színe lesz, ez kb 30 perc.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »