Barackos bögrés sütemény recept
Hozzávalók:
- 1 csomag sütőpor
- 3 bögre liszt (keverheted is teljes kiőrlésű liszttel, ahhoz több vízre lesz szükséged)
- 1 bögre barna nádcukor
- 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
- 1 tk szódabikarbóna
- vanília vagy vaníliás cukor
- 1,5 bögre víz
- sárgabarack
Elkészítése:
Az előkészítéshez mosd meg a barackot és vágd félbe vagy negyedbe.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát kever össze egy tálban, majd a vajat olvaszd meg és öntsd a keverékhez a vízzel együtt.
Én erre sokszor azt a módszert használom, hogy a vizet forrón ráöntöm a vajra és a végén a vajas, vizes keverékkel öntöm fel.
Az egészet keverd jól el, figyeld a tészta állagát, mert van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell, ez a liszttől függ.
Az így kapott masszát öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe és a barackokat helyezd szépen a tetejére.
180 fokon süsd addig,, amíg jól átsül és szép arany színe lesz, ez kb 30 perc.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










