Barackos bögrés sütemény recept

Hozzávalók:
- 1 csomag sütőpor
- 3 bögre liszt (keverheted is teljes kiőrlésű liszttel, ahhoz több vízre lesz szükséged)
- 1 bögre barna nádcukor
- 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
- 1 tk szódabikarbóna
- vanília vagy vaníliás cukor
- 1,5 bögre víz
- sárgabarack
Elkészítése:
Az előkészítéshez mosd meg a barackot és vágd félbe vagy negyedbe.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát kever össze egy tálban, majd a vajat olvaszd meg és öntsd a keverékhez a vízzel együtt.
Én erre sokszor azt a módszert használom, hogy a vizet forrón ráöntöm a vajra és a végén a vajas, vizes keverékkel öntöm fel.
Az egészet keverd jól el, figyeld a tészta állagát, mert van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell, ez a liszttől függ.
Az így kapott masszát öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe és a barackokat helyezd szépen a tetejére.
180 fokon süsd addig,, amíg jól átsül és szép arany színe lesz, ez kb 30 perc.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »