Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános fordított sütemény recept

Banános fordított sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 pohár nagy joghurt
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 8 dkg darált dió
    • 1 kis kanál sütőpor
    • egy kis kanál szódabikarbóna
    • egy fél citrom leve
    • 4 banán

    Elkészítése:

    A formát sütőpapírral béleljük, 1 dkg vajjal megkenjünk, és egyenletesen rászitáljuk a porcukrot. A lisztet, a diót, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.

    A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a villával pürésített banánt, egyenként az egész tojásokat, és rászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává forgatjuk, a joghurttal lazítjuk.

    A banánokat meghámozunk, lapjában félbevágunk, és a vágott felületet megkenjük a citrom levével. Lefele fordítva a formába rendezzük, rákanalazzuk a tésztát, és óvatosan elegyengetjük.

    Tűpróba után kivehető, figyelni kell nehogy a banánba szúrjunk mert az puha marad, és nehogy azt gondoljuk hogy még nem jó a tészta…. ( én is majdnem így jártam.. :) )

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá