Banános fordított sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 pohár nagy joghurt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 kis kanál sütőpor
  • egy kis kanál szódabikarbóna
  • egy fél citrom leve
  • 4 banán

Elkészítése:

A formát sütőpapírral béleljük, 1 dkg vajjal megkenjünk, és egyenletesen rászitáljuk a porcukrot. A lisztet, a diót, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.

A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a villával pürésített banánt, egyenként az egész tojásokat, és rászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává forgatjuk, a joghurttal lazítjuk.

A banánokat meghámozunk, lapjában félbevágunk, és a vágott felületet megkenjük a citrom levével. Lefele fordítva a formába rendezzük, rákanalazzuk a tésztát, és óvatosan elegyengetjük.

Tűpróba után kivehető, figyelni kell nehogy a banánba szúrjunk mert az puha marad, és nehogy azt gondoljuk hogy még nem jó a tészta…. ( én is majdnem így jártam.. :) )