Hozzávalók:
Elkészítése:
A formát sütőpapírral béleljük, 1 dkg vajjal megkenjünk, és egyenletesen rászitáljuk a porcukrot. A lisztet, a diót, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a villával pürésített banánt, egyenként az egész tojásokat, és rászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává forgatjuk, a joghurttal lazítjuk.
A banánokat meghámozunk, lapjában félbevágunk, és a vágott felületet megkenjük a citrom levével. Lefele fordítva a formába rendezzük, rákanalazzuk a tésztát, és óvatosan elegyengetjük.
Tűpróba után kivehető, figyelni kell nehogy a banánba szúrjunk mert az puha marad, és nehogy azt gondoljuk hogy még nem jó a tészta…. ( én is majdnem így jártam.. :) )