Banános-csokoládés tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 2 ek fekete kakaópor
- 1 csapott evőkanál sötét kakaópor
- 3 púpozott evőkanál finomliszt
A fordításhoz:
kb 1 evőkanál finomliszt
A krémhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag (4 dkg) vanília ízű pudingpor
- 2 ek kristálycukor
- 3,5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
- 2 banán
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, majd a tojássárgás masszához dolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk és közepes lángon (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 12 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik.
A még meleg tészta tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhára tesszük és azzal együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez 2,5 dl tejet felforralunk. A maradék 1 dl tejet, a tojást a pudingporral simára keverjük. A felforralt tejet kicsit hűlni hagyjuk, majd habverővel a pudingos keveréket belekeverjük. Teszünk hozzá 2 evőkanál cukrot és visszatéve a tűzhelyre állandó keverés mellett a habverővel sűrűre keverjük, de nem főzzük, mert akkor összeugrik! Nagyon figyelni kell, időben levenni és kevergetve kihűteni.
A puha vajat először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük krémesre. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük és az egyik felét a kakaóval barnára színezzük.
A tésztát miután kitekertük először a vaníliás krémmel megkenjük, majd a kakaós krémet rásimítjuk. A meghámozott banánokat a felénk eső oldalára hosszában rárakjuk, majd szorosan föltekerjük és a papírjába visszacsomagoljuk.
2 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk, átrakjuk egy tortapapírral bélelt tálcára.
A mázhoz az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk gőz felett és a süteményt bevonjuk vele. Én szilikon ecsettel vastagon átkentem, így sokkal tisztább volt vele dolgozni, majd hűtőbe tesszük.
Amikor megszilárdult a máz, akkor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »