Banánkrémmel töltött diós korongok recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a mézet és a diót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat teszünk a diós masszából és előmelegített sütőben alacsony fokozaton (150 fok) 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tojások sárgáját habosra kikeverjük.
A vízben elkeverjük a kakaóport és folyton keverve felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és a tojások sárgáját belekeverjük a forró krémbe folytonos keverés mellett, majd ezt is kihűtjük
Pépesítjük a banánt ,összekeverjük a puha vajjal, majd a hideg csokikrémbe keverjük.
A krémmel összeragasztunk 1-1 korongot.
Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









