Banánkrémmel töltött diós korongok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Diós korongok:

  • 3 közepes méretű tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek méz
  • csipet só

Krém:

  • 2 ek víz
  • 1 ek kakaópor
  • 3 tojássárgája
  • 4 dkg vaj
  • 1/2 érett banán

Elkészítése:

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a mézet és a diót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat teszünk a diós masszából és előmelegített sütőben alacsony fokozaton (150 fok) 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A tojások sárgáját habosra kikeverjük.

A vízben elkeverjük a kakaóport és folyton keverve felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és a tojások sárgáját belekeverjük a forró krémbe folytonos keverés mellett, majd ezt is kihűtjük

Pépesítjük a banánt ,összekeverjük a puha vajjal, majd a hideg csokikrémbe keverjük.

A krémmel összeragasztunk 1-1 korongot.

Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.