Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banánkenyér recept

Banánkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához:

    • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 10 dkg süteményliszt
    • 7 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 db banán (nagyobb, jó érett)
    • 10 dkg dió
    • 5 dkg mazsola
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kk sütőpor
    • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 narancs reszelt héja
    • csipet só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, reszeljük hozzá a narancshéjat, majd alaposan keverjük össze.

    Ezután keverjük hozzá a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is.

    A tojást, a tejet, az olajat, és a banánt turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, és fakanállal keverjük alaposan össze.

    A sütőformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50-60 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kap a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá