Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baci di dama recept

Baci di dama
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg zabpehelyliszt
    • 5 dkg gesztenyeliszt
    • 15 dkg török mogyoró
    • 10 dkg eritrit
    • 15 dkg margarin
    • 5 csepp vaníliakivonat
    • 1 narancs reszelt héja
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 10 dkg étcsokoládé (GM)

    Elkészítése:

    A mogyorót megpirítjuk és ha kihűlt, ledaráljuk.

    A lisztet, a vajat, az eritritet, a lereszelt narancshéjat, vaníliakivonatot és a sót egy tálba tesszük és összegyúrjuk a ledarált mogyoróval. Ezután a hűtőben pihentetjük 30 percig.

    Diónyi golyókat formázunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel.

    180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon kb 10 perc alatt megsütjük.

    Ha kihűlt, olvasztott étcsokival összeragasztunk két csókot, majd a maradék csokival díszítjük.

    Tipp:

    Olaszországban ezt a kekszet minden alkalomra szívesen veszik, sütik az olaszok. Többféle változata van, a mogyorót gyakran cserélik mandulára vagy dióra. A tölteléke azonban minden esetben jó minőségű étcsoki!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá