Baci di dama

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Baci di dama

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg gesztenyeliszt
  • 15 dkg török mogyoró
  • 10 dkg eritrit
  • 15 dkg margarin
  • 5 csepp vaníliakivonat
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg étcsokoládé (GM)

Elkészítése:

A mogyorót megpirítjuk és ha kihűlt, ledaráljuk.

A lisztet, a vajat, az eritritet, a lereszelt narancshéjat, vaníliakivonatot és a sót egy tálba tesszük és összegyúrjuk a ledarált mogyoróval. Ezután a hűtőben pihentetjük 30 percig.

Diónyi golyókat formázunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon kb 10 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, olvasztott étcsokival összeragasztunk két csókot, majd a maradék csokival díszítjük.

Tipp:

Olaszországban ezt a kekszet minden alkalomra szívesen veszik, sütik az olaszok. Többféle változata van, a mogyorót gyakran cserélik mandulára vagy dióra. A tölteléke azonban minden esetben jó minőségű étcsoki!