Aszalt szilvás-mákos bejgli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg sertészsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 db a kenéshez)
- 2 ek cukor
- 2 csipet só
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
Töltelék:
- 4 dl száraz vörösbor
- 40 dkg aszalt szilva
- 30 dkg darált mák
- 20 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk.
A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az aszalt szilvát, és elkeverjük.
A tésztához a tejfölt, a zsírt, a tojást a cukorral és a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és összegyúrjuk a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítünk.
Pihentetés nélkül 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat, és megkenjük a kihűlt masszával.
Az oldalán a széleit ráhajtjuk, feltekerjük, tepsibe helyezzük, és megkenjük tojással. Az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk amíg teljesen kihűl, utána szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »