Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk.
A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az aszalt szilvát, és elkeverjük.
A tésztához a tejfölt, a zsírt, a tojást a cukorral és a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és összegyúrjuk a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítünk.
Pihentetés nélkül 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat, és megkenjük a kihűlt masszával.
Az oldalán a széleit ráhajtjuk, feltekerjük, tepsibe helyezzük, és megkenjük tojással. Az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk amíg teljesen kihűl, utána szeleteljük.