Árvácska recept

Hozzávalók:
A barna piskótához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 1,5 cs csokis pudingpor
- 1 kk sütőpor
A sárga piskótához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 csomag vanília pudingpor
- fél kk sütőpor
A rózsaszínű piskótához:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 cs puncs/eper pudingpor
- fél kk sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
Sárga és a rózsaszínű őzgerinc elkészítése:
Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk.
A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk. Vízgőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a pudingport és a sütőport is. Őzgerincformába öntjük és, 180 fokos sütőben készre sütjük. Tűpróba!
Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Ugyanígy járunk el a másik piskótával is.
Barna piskóta:
Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.Belekeverjük a cukrot.
Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül.
Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.
Nah itt jön a csavar:
Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük, mintha piskótatekercs lenne.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
A barna lapot megkenjük fehér krémmel. A színes rudakat ketté vágjuk. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele. Hűvös helyen pihentessük, majd óvatosan göngyöljük ki a ruhából és tegyük tálcára. Porcukorral meghintve kínáljuk!
Tipp:
Senki ne ijedjen meg, ez a süti tipikus példa arra, hogy tovább tart leírni a receptet, mint elkészíteni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »