Árvácska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A barna piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 1,5 cs csokis pudingpor
  • 1 kk sütőpor

A sárga piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • fél kk sütőpor

A rózsaszínű piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 cs puncs/eper pudingpor
  • fél kk sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek kakaópor

Elkészítése:

Sárga és a rózsaszínű őzgerinc elkészítése:

Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk.

A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk. Vízgőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a pudingport és a sütőport is. Őzgerincformába öntjük és, 180 fokos sütőben készre sütjük. Tűpróba!

Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Ugyanígy járunk el a másik piskótával is.

Barna piskóta:

Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.

Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.Belekeverjük a cukrot.

Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.

Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül.

Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.

Nah itt jön a csavar:

Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük, mintha piskótatekercs lenne.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.

A barna lapot megkenjük fehér krémmel. A színes rudakat ketté vágjuk. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.

A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.

Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.

A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele. Hűvös helyen pihentessük, majd óvatosan göngyöljük ki a ruhából és tegyük tálcára. Porcukorral meghintve kínáljuk!

Tipp:

Senki ne ijedjen meg, ez a süti tipikus példa arra, hogy tovább tart leírni a receptet, mint elkészíteni!