Hozzávalók:
A barna piskótához:
A sárga piskótához:
A rózsaszínű piskótához:
A krémhez:
Elkészítése:
Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk.
A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk. Vízgőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a pudingport és a sütőport is. Őzgerincformába öntjük és, 180 fokos sütőben készre sütjük. Tűpróba!
Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. Ugyanígy járunk el a másik piskótával is.
Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.Belekeverjük a cukrot.
Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül.
Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.
Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük, mintha piskótatekercs lenne.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
A barna lapot megkenjük fehér krémmel. A színes rudakat ketté vágjuk. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele. Hűvös helyen pihentessük, majd óvatosan göngyöljük ki a ruhából és tegyük tálcára. Porcukorral meghintve kínáljuk!
Senki ne ijedjen meg, ez a süti tipikus példa arra, hogy tovább tart leírni a receptet, mint elkészíteni!