Apró zserbó recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
A töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 5 dkg csokoládé
- 1 teáskanál olaj
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáltam, majd elkevertem benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadtam a margarint.
Gyors mozdulatokkal összedolgoztam. Amikor összeállt a tészta, folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 1 órára.
A darált diót összeforgattam a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral beborítottam.
A tésztát kivettem a hűtőből, majd diónyi golyókat formáztam belőlük, két tenyerem között kicsit ellapítottam, majd ujjammal kis mélyedést készítettem rajtuk.
A sütiket az előkészített sütőlapra helyeztem, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltöttem a diós töltelékkel (kb 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütöttem.
Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkoztam vele.