Apró zserbó recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
A töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 5 dkg csokoládé
- 1 teáskanál olaj
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáltam, majd elkevertem benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadtam a margarint.
Gyors mozdulatokkal összedolgoztam. Amikor összeállt a tészta, folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 1 órára.
A darált diót összeforgattam a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral beborítottam.
A tésztát kivettem a hűtőből, majd diónyi golyókat formáztam belőlük, két tenyerem között kicsit ellapítottam, majd ujjammal kis mélyedést készítettem rajtuk.
A sütiket az előkészített sütőlapra helyeztem, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltöttem a diós töltelékkel (kb 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütöttem.
Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkoztam vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »