Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Apró zserbó recept

Apró zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 7 dkg darált dió
    • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár

    A tetejére:

    • 5 dkg csokoládé
    • 1 teáskanál olaj

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáltam, majd elkevertem benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadtam a margarint.

    Gyors mozdulatokkal összedolgoztam. Amikor összeállt a tészta, folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 1 órára.

    A darált diót összeforgattam a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral beborítottam.

    A tésztát kivettem a hűtőből, majd diónyi golyókat formáztam belőlük, két tenyerem között kicsit ellapítottam, majd ujjammal kis mélyedést készítettem rajtuk.

    A sütiket az előkészített sütőlapra helyeztem, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltöttem a diós töltelékkel (kb 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütöttem.

    Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük. Hagyjuk kihűlni.

    A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkoztam vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá