Apró zserbó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 7 dkg darált dió
  • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • 5 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáltam, majd elkevertem benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadtam a margarint.

Gyors mozdulatokkal összedolgoztam. Amikor összeállt a tészta, folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 1 órára.

A darált diót összeforgattam a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral beborítottam.

A tésztát kivettem a hűtőből, majd diónyi golyókat formáztam belőlük, két tenyerem között kicsit ellapítottam, majd ujjammal kis mélyedést készítettem rajtuk.

A sütiket az előkészített sütőlapra helyeztem, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltöttem a diós töltelékkel (kb 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütöttem.

Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük. Hagyjuk kihűlni.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkoztam vele.