Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Anya torta recept

Anya torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta: a mérce egy 2,5 dl-es bögre

    • 1 bögre tejföl
    • 1 bögre olaj
    • 1 bögre cukor
    • 2 bögre liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 1 marék durvára vágott dió

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 10 csapott evőkanál liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 50 dkg vaj vagy margarin
    • 40 dk porcukor
    • 2 citrom leve és reszelt héja
    • lekvár vagy dzsem

    Máz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 1 dl olaj

    Elkészítése:

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 40*28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    Az olajat, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sütőport és a a lisztet egy tálba öntjük és kézi mixerrel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a kakaóport, majd az egészet csomómentesre keverjük.

    A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük, elsimítjuk és rászórjuk a diót.

    Betoljuk a sütőbe és 10-15 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Félig kinyitjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk kihűlni a lapot.

    A tejben elkeverjük csomómentesre a lisztet és a vaníliás cukrot, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral jól kihabosítjuk és belekeverjük a citrom héját és levét is. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kihabosított margarint és az egészet jól eldolgozzuk.

    A lapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és rákenjük a maradék krémet.

    A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt, akkor ráöntjük a sütire és elsimítjuk.

    3-4 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá