Anya torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Anya torta

Hozzávalók:
Tészta: a mérce egy 2,5 dl-es bögre

  • 1 bögre tejföl
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 marék durvára vágott dió

Krém:

  • 6 dl tej
  • 10 csapott evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg vaj vagy margarin
  • 40 dk porcukor
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • lekvár vagy dzsem

Máz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 40*28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Az olajat, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sütőport és a a lisztet egy tálba öntjük és kézi mixerrel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a kakaóport, majd az egészet csomómentesre keverjük.

A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük, elsimítjuk és rászórjuk a diót.

Betoljuk a sütőbe és 10-15 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Félig kinyitjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk kihűlni a lapot.

A tejben elkeverjük csomómentesre a lisztet és a vaníliás cukrot, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral jól kihabosítjuk és belekeverjük a citrom héját és levét is. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kihabosított margarint és az egészet jól eldolgozzuk.

A lapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és rákenjük a maradék krémet.

A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt, akkor ráöntjük a sütire és elsimítjuk.

3-4 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.