Hozzávalók:
Tészta: a mérce egy 2,5 dl-es bögre
Krém:
Máz:
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 40*28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Az olajat, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sütőport és a a lisztet egy tálba öntjük és kézi mixerrel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a kakaóport, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük, elsimítjuk és rászórjuk a diót.
Betoljuk a sütőbe és 10-15 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Félig kinyitjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk kihűlni a lapot.
A tejben elkeverjük csomómentesre a lisztet és a vaníliás cukrot, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral jól kihabosítjuk és belekeverjük a citrom héját és levét is. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kihabosított margarint és az egészet jól eldolgozzuk.
A lapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és rákenjük a maradék krémet.
A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt, akkor ráöntjük a sütire és elsimítjuk.
3-4 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.